Vrachtwagenchauffeur, hoe word je dat?

Werken bij
01 juli 2019, BY werkenbijnabuurs

Hoe word je vrachtwagenchauffeur?
Wat zijn de werkzaamheden als vrachtwagenchauffeur? Hoe kom je aan een vrachtwagenrijbewijs, hoe ziet de opleiding tot vrachtwagenchauffeur eruit en wat heb je nodig om als (distributie)chauffeur te werken? Waarom jij vrachtwagenchauffeur wilt worden lees je hier.

Waarom word je vrachtwagenchauffeur?
Vrijheid een van de meest genoemde redenen waarom iemand vrachtwagen chauffeur wilt zijn. Iedere dag lekker onderweg en veel variatie in je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast spreekt de verantwoordelijkheid die je hebt veel chauffeurs aan. Op tijd laden, netjes en compleet leveren en zo’n indrukwekkend vrachtwagen op een correcte wijze door het verkeer loodsen.

Bovendien zorgt het tekort aan vrachtwagenchauffeurs voor een vrijwel zekere baangarantie. En de toekomst ziet er voorlopig rooskleurig uit. Er is namelijk nog steeds een behoorlijk tekort aan chauffeurs.

Werken als vrachtwagenchauffeur? Wat heb je nodig?
Natuurlijk een C of CE rijbewijs. Dit wordt ook wel groot rijbewijs genoemd. Dit rijbewijs moeten bovendien voorzien zijn van een actueel ‘code 95’.

Bij verschillende opleidingsinstituten zoals bijvoorbeeld een ROC’s kun je een MBO-opleiding tot chauffeur goederenvervoer volgen. Ook is het mogelijk om een opleidingstraject tot chauffeur te volgen bij transporteurs.

Als chauffeur aan de slag bij Nabuurs?
Ook Nabuurs heeft regelmatig vacatures. Bijvoorbeeld als leerling-chauffeur of vrachtwagenchauffeur, bij verschillende van onze vestigingen. Als leerling-chauffeur doorloop je een intern opleidingstraject, waarbij je stap voor stap wordt opgeleid tot volwaardig chauffeur. En je krijgt direct loon; hoe mooi is dat? Let op: we verwachten wel dat je al een B-rijbewijs hebt, evenals 2 jaar rijervaring.

Iets voor jou? Bekijk de actuele vacatures.